2021 Yılında, Saruhanlı Koldere mevkiinde son teknoloji kullanılarak kurulan UFUK ŞENGÜN KURU ÜZÜM İŞLETMESİ, yurt içi ve yurt dışı faliyetlerini bu yeni tesisinden yürütmeye devam etmektedir.
Firmamız 2011 yılında İşletme kurma kararı almış ve planlamasını yaparak Üzüm üretiminin merkezi Alaşehir’de Baklacı mevkiinde 18.000 m2 arazi satın alarak uygulamaya başlamıştır. Ve babadan kalan adını ,genç kuşak olarak devam ettiren firma sahibi Ufuk Şengün, ismini şirketin Unvanına ve markasına taşımıştır.
2021 Yılında, Saruhanlı Koldere mevkiinde son teknoloji kullanılarak kurulan UFUK ŞENGÜN KURU ÜZÜM İŞLETMESİ, yurt içi ve yurt dışı faliyetlerini bu yeni tesisinden yürütmeye devam etmektedir.
Kuru üzüm, taze üzümün potasyum ve karbonat ile yıkanıp ardından zeytinyağı ile parlatılıp sarartılıp kurutulmasıyla elde edilir.
• Güneş enerjisi ve çeşitli yakıtlardan yararlanarak yapılan kurutmadır.
• Güneşli mevsimlerde güneş enerjisinden, güneş enerjisinin yeterli olmadığı günlerde ise katı, sıvı veya gaz yakıtla sıcak hava elde edilmektedir.
• Bu kurutucular küçük kapasiteli olduklarında köy tipi kurutucular olarak da isimlendirilmektedir.
• Fazla yatırım gerektirmediği ve kaliteli ürün elde etme imkanı olduğu için özellikle güneşte kurutmanın yerine tavsiye edilmektedir.
• Güneş enerjisinden yararlanarak açık havada yapılan kurutma işlemidir. Tabii kurutma olarakta isimlendirilir.
• Meyveler güneş enerjisinden yararlanarak açıkta kurutulur iken toz, toprak, yağmur ve sergi yerlerinde dolaşan çeşitli böcek ve hayvanların zararlarına uğramakta, ürün kalitesi olumsuz yönde etkilenmektedir.
• Bu zararları en aza indirmek için şu hususlara dikkat etmelidir.
• 1 . Kurutulacak meyveler kurutma olgunluğunda hasat edilmelidir.
• 2. Hasat usulüne uygun olarak yapılmalıdır.
• 3. Yabancı maddeler sap, çöp, yaprak, taş vb. ile bereli olanlar ayrılmalıdır.
• 4. Gerek temizlemek, gerekse tarım ilâcı artıklarından arındırmak üzere yıkanmalıdır.
• 5. Boylama yapılmalıdır.
• 6. Bütün parça ve dilim meyveler ayrı ayrı işleme tabi tutulmalıdır.
• 7. Kükürtleme usulüne uygun olarak yapılmalıdır.
• 8. Kükürtleme odaları usulüne uygun olmalıdır.
• 9. Meyveler kükürtlenme odalarına kerevetler üzerinde konmalıdır.
• 10. Kurutma toprak üzerinde değil meyvenin cinsine göre kerevetler veya yüksek sergilerde yapılmalıdır.
• 11. Kurutma mahallerinin üzerleri yağmura karşı korunmak üzere tenteli olmalı veya kerevetler raflı olup üstüste yerleştirilmelidir.
• 12. Kuruyan meyveler temizleme, seçme, boylama işlemlerine tabi tutulmalıdır.
• 13. Meyveler terletilerek nem dengelenmesi sağlanmalıdır.
• 14. Kükürtlenmeyen meyveler zararlılara karşı fümige edilmelidir.
• 15. Meyvenin özelliğine uygun olarak ambalajlanmalıdır.
• 16. Ambarların serin, havadar, loş, kuru, korumalı olmasına dikkat edilmelidir.
• 17. Mevsim başlamadan önce en yakın Tarım İI Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri, İI Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerine başvurularak bilgi ve yardım istenmelidir.
• Kurutma tesislerinde dışarıdan alınan havanın bir ısıtıcı yardımıyla ısıtıldıktan sonra kurutulacak gıda maddesiyle temas ettirilmesiyle yapılan kurutma işlemidir.
Bünyemizde yetiştirilen ve en doğal sistemler kullanarak kurutulan ürünlerdir. Kuru üzümlerimiz kimyasal ürünlerden uzak olarak üretilen besin değeri yüksek ürünlerdir.
Müşteri ilişkileri ve satış pazarlama personellerimizden profesyonel destek almak için bizimle iletişime geçin.
Halkapınar, Yenişehir, 1202/1. Sk. 9/D D:9, 35170 Konak/İzmir
Koldere Mahallesi Cengiz Ergün Cd, A Blok Sk. No:4/1, Saruhanlı/Manisa
0 (543) 411 68 81
0 (543) 411 68 80
0 (543) 411 68 75
0 (236) 653 10 16
muhasebe@ufuksengun.com.tr
Banka Hesapları
UFUK ŞENGÜN TARIM ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED
VAKIF BANK: TR68 0001 5001 5800 7299 9007 52
HALK BANK: TR13 0001 2009 5670 0010 2604 14
GARANTİ BANKASI: TR39 0006 2001 0000 0006 2978 85
Güvenden ve Deneyimden Asla Ödün Vermede Boya, Tarım ve Sigorta Sektörlerinde Hizmetinizde.
Copyright © 2023 Ufuk Şengün, Tüm Hakları Saklıdır. DRE Yazılım